Mindful gravidyoga – Yoga & meditation under din graviditet

Mindful gravidyoga – Yoga & meditation under din graviditet

YOGA & MINDFULNESS, TISDAGAR 17:30-19:00
Med Maria från Infinite Yoga Malmö.

Lugn, inkännande och stärkande yoga för dig som är gravid. I denna kurs varvar vi yoga med mindfulness, för ökad närvaro i din gravida kropp och kraftfulla redskap som är värdefulla under den alldeles speciella tid i livet som en graviditet är.

Gravidyoga
Yogan innehåller helt naturligt så många verktyg som är till stor nytta under graviditet, under och inför att föda och i vardagen med ett nytt litet barn. Andning, avslappning, meditation, så väl så yogans många rörelser och positioner. I gravidyogan gör vi yoga speciellt framtagen för att stötta, stärka och ta hand om den gravida kroppen, och vi gör även anpassningar för några av de vanligaste komplikationerna under graviditen. Här är ditt ofödda barn med dig i yogan, och du får möjighet att öka närvaron och kontaken med både dig själv och ditt barn.

Mindfulness
Mindfulness handlar om medveten närvaro. I kursen utforskar vi olika former av meditation, guidad avslappning och andningsmedvetenhet och teori kring mindfulness och meditation, alltid med stort utrymme för att anpassa övningarna efter deltagaras dagsform.

Selfcompassion är ett viktigt inslag i kursen. Forskning visar att selfcompassion förbättrar återhämtning, resiliens, inre styrka och trygghet, glädje och välbefinnande.

Vad innehåller kursen?
• Yoga som stärker din fysiska kropp och hälsa
• Förlossningsberedande yoga
• Medveten närvaro och redskap från Mindfulness
• Fördjupad kontakt med ditt barn redan i magen
• Självkärlek
• Återhämtning och guidad avslappning

Vad är målet med kursen?
Genom gravidyogan får du verktyg som hjälper dig till närvaro och kraft i allt som händer under din graviditet. Du har med dig yogans kraftfulla verktyg vidare inför och under din förlossning oavsett hur den sker (vaginalt eller kejsarsnitt) och i ditt fortsätta föräldraskap.

TID
Tisdagar 17:30-19:00 med Maria Tholén. OBS! Kursen hålls på The Wellness Room.

PRIS
1 230 kr

ANMÄLAN
Anmäl dig till kursen med start 16 mars via mail till: johanna@infiniteyoga.se

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr för drop in, eller köp ett kort.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper behövs. Den här kursen passar lika bra för dig som är helt ny på yoga, som dig som har yogat länge.

NÄR I GRAVIDITETEN KAN JAG BÖRJA?
Du är välkommen när du själv känner att du vill komma. Yogan är anpassad för att kunna vara med dig från start i graviditeten och hela vägen fram till förlossningen. En del kommer i vecka 8, och andra i vecka 35. Välkommen är du vill. Du som även praktiserar annan yoga lär dig hur du kan justera positionerna så att de fungerar för dig under olika stadier av graviditeten.

FÖRLOSSNINGSFÖRBEREDANDE YOGA
Yogakursen förbereder dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen, hur den än kommer att ske.